Florbal je nejoblíbenějším sportem žáků základních škol

Florbal si zahrajete v každé tělocvičně

Hráči florbalu nepotřebují žádné speciální chrániče a drahé náčiní. Stačí pouze florbalová hůl a lehký míček, který nikoho nezraní. Družstva tvoří 5 hráčů s jedním brankařem. Do tělocvičny se pořídí dvě florbalové branky s hustou sítí (velikost oka 40 nebo 45 mm) a zápas může směle začít!

V Evropě je baštou florbalu Skandinávie, odkud hra pochází. Velmi populární je ve Švýcarsku, České republice a v Německu. Florbalový boom zažívá také Slovensko a další evropské země.

Sítě na florbal Kv. Řezáč na veletrhu v Mnichově

Na největší sportovní výstavě ISPO v Mnichově byl loni představen florbal v tzv. „Floorball Corner “, tedy koutku, kde si návštěvníci mohli sport sami vyzkoušet na hřišti se dvěma brankami a vybavením.

Tentokrát se na brankách neobjevily německé florbalové sítě, jak bývá tradičně zvykem, ale sportovní sítě od firmy Kv.Řezáč, které na výstavě prezentovala firma dodávající brankové konstrukce a florbalové vybavení Rosco Sport z České republiky. Nutno dodat, že Něměcko je jedním z našich největších odběratelů sítí na florbal.

Kompletní vybavení pro florbalové branky

Zástupce firmy Rosco Sport, Ing. Rosmarin, velice chválil kvalitu dodávaných florbalových sítí, které v naší nabídce před časem doplnily i brankové konstrukce. Firma Kv. Řezáč tak nyní dokáže dodat kompletní florbalové brány ve špičkové kvalitě.

Florbalová konstrukce se sítí a záclonkou od firmy Kv.Řezáč, s.r.o. je navíc certifikována Mezinárodní floorballovou federací.

Přejeme florbalu mnoho nadšených příznivců a doufáme, že rostoucí základna českého florbalu bude mít za následek vítězství českého týmu na mistrovství světa!

Zpět na seznam článků