Hokejová sezóna se blíží - připravte se na ni

Snad v každé domácnosti, restauraci, hospodě, je v posledních dnech mistrovství světa v ledním hokeji nesledovanějším televizním pořadem. V letošním roce nám díky jedinému prohranému zápasu se Švédy unikl postup do finále o titul mistrů světa. Musíme se tedy spokojit s 3. místem a bronzovou medailí. I přesto je to velký úspěch. Vždyť v době zápasů českého týmu se snížila hustota dopravy ve městech, jako by se zpomalil ten ustavičný shon a nervozita z každodenního života ustoupila. A všichni, jak skalní fanoušci, tak „pasivní sportovci“  čekali s napětím na konec každého zápasu.

Co to vlastně je lední hokej (někdy prostě jen hokej)?  Je to týmový sport hraný na ledě. Jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hráči na bruslích dosahují vysokých rychlostí a vystřelený puk někdy přesáhne i rychlost 160 km/h.
Kolébkou hokeje je od konce 19. století Kanada.  Brzy se, ale tato hra rozšířila i do Evropy (hlavně severní a střední) a později částečně i do Asie. První záznam o hokejovém utkání, konaném na známém místě a ve známý čas, se zaznamenaným výsledkem mezi dvěma týmy se uskutečnilo 3. března 1875 v Montrealu na Victoria Skating Rink.

V České republice je lední hokej snad po fotbale druhý nejrozšířenější sport. Hrají ho jak předškoláci, tak starší pánové. Hraje se všude, kde to jenom jde. Vesnické kluziště, rybníky, haly i tak zvané zimní stadióny se stávají svědky zápasů nadšenců tohoto sportu. Hokejistou se snad cítí být každý chlap ať je mu 70 let nebo 5 let. Na něžnější pohlaví zbývá většinou jenom fandění z hlediště a zajištění zázemí pro vítězný tým.
I těmto sportovcům jsme schopni a ochotni pomoci při výběru sítí na hokejové branky, ochranných sítí za branky a neposlední řadě při výběru chráničů na branky. Ve většině případů jsou tito zájemci „domácí kutilové“, kteří mají chuť a nadšení pro tento sport, a vyrobit si konstrukci branky pro ně není problém. Těmto nadšencům nabízíme pomoc pracovníků obchodního oddělení, kteří jim rádi pomohou při výběru materiálu.

Od školních či rekreačních sítí, přes tréninkové se záclonkou, až po sítě na profi hokej, které jsou vyráběny z polyamidového materiálu o síle 5mm a velikosti ok 3,5cm. Tyto profi sítě, včetně chrániče puků, sítě a podpěry jsou dodávány i do zahraničí, např. Ruska, Švýcarska, Německa a Slovenska.
Také nabízíme ochranné sítě za branky pro ochranu diváků a nebo jenom pro zachycení puku. Pokud máte doma malého Jágra nebo Červenku neváhejte a kontaktujte nás, rádi Vám poradíme a pomůžeme vybrat, co nejlépe.
Zpět na seznam článků