Jak vybavit dětské hřiště

Hledejte produkty s bezpečnostními certifikáty

Pokud máte doma dítě, které začalo právě chodit, pravděpodobně si vystačíte s menším pískovištěm a sadou báboviček nebo jednodušší houpačkou, zavěšenou třeba na strom. Odrostlejší děti ocení nejrůznější prolézačky, šplhací lana nebo žebříky, na kterých mohou rozvíjet své fyzické schopnosti. Při nákupu herních prvků se zaměřte pouze na výrobky s platným bezpečnostním certifikátem. Produkty by také měly splňovat bezpečnostní předpisy pro provozování dětských hřišť.

Šplhací sítě pro aktivní děti

Oblíbenou součástí dětských hřišť jsou v dnešní době šplhací sítě, které si můžete pořídit u společnosti KvŘezáč. Sítě jsou vyrobeny ze speciálního ocelového lana Herkules s modrým propylenovým obalem. Lana jsou pospojována barevnými spoji do ok o velikostech 250, 300 nebo 400 milimetrů. Sítě si můžete nechat vyrobit na míru a připevnit třeba mezi dva stromu nebo na vlastnoručně vyrobenou dřevěnou konstrukci.

Na šplhacích sítích si děti skvěle procvičí celé tělo a posílí svaly na horních i dolních končetinách. Vylézt až na vrchol sítě je pro malé horolezce skutečná výzva a ihned začnou závodit, kdo to dokáže rychleji. Šplhací sítí uděláte radost všem aktivním dětem.

Když není na šplhací sítě místo

Pokud nemáte na dětském hřišti místo na šplhací síť, zkuste se poohlédnout po šplhacím žebříku nebo jednoduchém šplhacím lanu. Výhodou šplhacích lan a žebříků je, že je můžete v zimním období snadno sundat a v létě zase na dětské hřiště pověsit. KvŘezáč nabízí kromě šplhacích lan také houpací lana s uzly. Ta jsou dodávána v několika délkách vyrobená buď z přírodní juty nebo ocelového lana Herkules.

Bezpečný povrch je základ

Při budování dětského hřiště nezapomeňte na bezpečný povrch. Dopadové plochy pod herními prvky by měly být vyrobeny z pružných, měkkých materiálů jako je tráva, borka nebo písek. Zvolit můžete také pryžový podklad. Výrazně tak snížíte riziko vzniku nebezpečných zlomenin při pádu z prolézaček nebo houpačky.   Myslete také na to, že by se v blízkosti prolézaček nebo šplhacích sítí neměly vyskytovat lavičky, stromy, plot a další prvky, o které by se dítě mohlo uhodit.

Čím vším můžete dětské dále vybavit? Prohlédněte si kompletní nabídku společnosti KvŘezáč a vyberte si ze širokého sortimentu sportovních sítí a sítí pro hru a zábavu!



 

Zpět na seznam článků