Ochranné sítě – moderní způsob zabezpečení

Na bezpečnost sportoviště jsou v dnešní době kladeny stále větší nároky. Pokud se jim sportoviště nepřizpůsobí, v konkurenčním boji o návštěvníky rozhodně neuspěje. Žádný sportovec nechce trénovat tam, kde mu hrozí nějaké nebezpečí. Zabezpečení je proto jedním z kritérií, které sportovci, po kvalitě sportovního vybavení a možnostech vyžití, často zohledňují. Chcete-li patřit mezi sportoviště, které nemají nouzi o návštěvníky, myslete také na bezpečnost.
K moderním způsobům pasivní ochrany sportovců a sportovišť patří bezesporu ochranné sítě. Jejich využití je velmi univerzální, protože je lze přizpůsobovat dle aktuálních potřeb a požadavků. Nejčastěji jsou sítě využívány na venkovních sportovištích, kam patří především multifunkční sportovní stadiony a areály. V některých dnech se za sportem vydává velké množství lidí a může tak nastat situace, kdy na jednom sportovišti probíhá hned několik tréninků. Právě pro tyto příležitosti jsou vhodné ochranné sítě. Účinně zabrání tomu, aby některé sportovní náčiní, jako je například fotbalový míč, disk nebo kladivo, nezranilo jiné sportovce a nezpůsobilo jim závažná zranění.

Sítě s nehořlavou úpravou

Ochranné sportovní sítě najdou své uplatnění také ve vnitřních prostorách sportovišť. Zde se využívají především ochranné sítě s nehořlavou úpravou, jelikož požadavky a normy na vybavení vnitřních sportovišť jsou daleko přísnější, než v případě sportovišť venkovních. Výrobci sportovních sítí obratně zareagovali na poptávku po kvalitních nehořlavých sítích a nyní je možné na trhu zakoupit nehořlavé sítě pod označením 79 – Antipyrex. Tyto sítě jsou vyrobeny z vláken s nehořlavou úpravou. Při výrobě chemických vláken, ze kterých jsou ochranné nehořlavé sítě vyrobeny, je do výrobního materiálu přidáván retardér, což je látka snižující zápalnost a hořlavost materiálu. Z těchto vláken vyrobené sportovní ochranné sítě jsou nehořlavé a označené bezpečnostními stupni B1 a B2 jako těžko zápalný materiál.
Ochranné sítě neleznou uplatnění také na tenisových kurtech a golfových hřištích nebo v rybářství či chovatelství. Výjimkou není ani použití těchto sítí jako zabezpečení balkónů panelových domů.
Více informací o nehořlavých sítích pro venkovní i vnitřní sportoviště naleznete v sekci ochranné sítě. V případě dalších dotazů nás kontaktujte. Rádi vaše dotazy zodpovíme.

Zpět na seznam článků