Volejbal a beachvolejbal aneb hit letních měsíců

Volejbal (česky také odbíjená) je týmový míčový sport, ve kterém se dvě družstva na obdélníkovém hřišti rozpůleném sítí snaží odehrát míč na soupeřovu polovinu tak, aby ho soupeř nezpracoval a míč se dotkl země.

Plážový volejbal (beach volleyball) je atraktivní míčový sport, který se vyvinul z klasického šestkového volejbalu. Od doby svého vzniku si získal ve světě mnoho příznivců, z toho důvodu byl zařazen mezi sporty konající se na letních olympijských hrách. Většina pravidel je převzata z pravidel klasického volejbalu, objevují se zde ale některé odlišnosti. Např. družstvo je tvořeno pouze dvěma hráči a velikost hřiště je menší. Tolik k jednoduché definici hry. 

V současné době je volejbal, a stále více rozšířenější, beach volejbal (česky plážový volejbal) hrou, kterou vyznávají různé věkové kategorie. Ať už je to rekreační pinkání nebo dynamická hra mladých, stále je to skvělá hra, ze které nic nebolí, ale řádně Vás unaví. V dnešní době získává toto sportovní odvětví stále větší pozornost médií i amatérské veřejnosti. Není výjimkou, že si sítě nebo příslušenství kupují lidé pro zpestření letních aktivit během dovolené. V poslední době je stále více zájemců i o atypické sítě pro tzv. multifunkční využití. To znamená, že na těchto sítích si můžete zahrát až 4 různé zápasy, a to volejbal, beach volejbal, nohejbal a dokonce i tenis.

Pokud uvažujete o spojení těchto čtyř sportů neváhejte a kontaktujte pracovníky našeho obchodního oddělení, rádi Vám poradíme a pomůžeme při rozhodování. V naší základní nabídce najdete  široký sortiment volejbalových a beachvolejbalových sítí. Od jednoduchých školních a rekreačních sítí na volejbal, přes tréninkové a nohejbalové sítě, až po sítě na prvoligové volejbalové zápasy. Profi beachvolejbalové a  volejbalové sítě jsou vyráběny dle norem volejbalové federace. Současně jsou ligová a extra ligová volejbalové sítě otestovány německou volejbalovou federací a mají označení DVV1. Z příslušenství máme v nabídce pouzdra pro upevnění antének na síť, anténky, lajny na vymezení beachvolejbalového hřiště, naviják na snadné uskladnění.
 
Zpět na seznam článků